Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Чорапи от Бамбук - фантазия за краката

Идеята ни за чорапи от Бамбук се роди благодарение на нашето желание в Pirin Hill да предложим нещо различно - чорапи, които не предизвикват проблеми, а които ги решават. Чорапи, които носят щастие и комфорт. Но кое е уникалното на Бамбука? Защо ние от Pirin Hill се спряхме точно на него? 

 

Бамбукът всъщност не е цвете или храст, а е най-високата трева в света. Той е изключително издържлив и се развива сам, без намесата на човека и използването на пестициди или други материали, което го прави екологичен и 100% биоразградим.

 

          

 

 

При разрез на бамбуково влакно може да се види че то е изпълнено с множество микро-кухини (дупки), което гарантира много по-добра абсорбация на влагата и вентилация. По този начин кожата остава суха и кратата се чувстват по комфортно.

Порестата структура на нишката спомага и за добър температурен баланс - поддържа няколко градуса по-ниска температура при топло време, като в същото време запазва отделената от тялото топлина при по-ниски градуси. 

 

 

                   

 

 

На микроскопично ниво бамбуковите влакна имат обла и гладка повърхност което ги прави меки и приятни при допир с кожата. Благодарение на гладката си повърхност бамбуковите влакна не предизвикват дразнения и обриви по кожата и благодарение на това чорапите, произведени от бамбук, са подходящи и за хора с чувствителна и склонна към алергии кожа.

 

Бамбукът се използва още от древността в модата. В Китай и Япония бамбукови нишки са преплитани с други материали за направата на шапки и обувки. На Запад бамбук заедно с други елементи се е използван за направата на структурни елементи, като банели на корсети и турнюри.

 

 

https://koshersamurai.wordpress.com/2013/10/25/moans-and-bustles/   

 

 

Чорапите, направени от бамбук, имат естествени антибактериални свойства. Направени тестове показват че по-голямата част от бактериите умират когато се развиват върху бамбукови влакна. Благодарение на това чорапите от бамбук предпазват от появата на гъбички и други видове микроорганизми, предотвратяват съпътстващите ги неприятни миризми, и поддържат кратата свежи и здрави.

 

 

  

Ако след всичко написано се притеснявате че чорапите Ви от Бамбук няма да са достатъчно издържливи - недейте! Чорапи от бамбук Pirin Hill издържаха редица в лабораториите на SGS, включително за абразивност (при 20 000 протърквания), пилинг и издръжливост на цветовете (пране при 30%).

Идеята ни за чорапи от бамбук се роди благодарение на нашето желание в Pirin Hill да предложим нещо различно - чорапи, които не предизвикват проблеми, а ги решават. Чорапи, които носят щастие и комфорт. 

     

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари