Безплатна доставка за поръчки над 30 лева

Количка

0 артикула
Безплатна доставка за поръчки над 30 лева
Вижте всички статии

Как изборът ти на чорапи може да повлияе на околната среда

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Всички знаем как можем директно да помогнем, дори и малко, за опазването на околната среда. При преход в планината или парка можем да запазим болука в джоба си докато намерим подходящо място за отпадъци, да използваме контейнерите за разделно събиране, да дарим пластмасовите си капачки за добра кауза. Но знаете ли как изборът ви на продукти може индиректно да окаже същото влияние? За всички нас в Pirin Hill е много важно освен да предлагаме красиви и удобни чорапи, да можем и да помогнем за опазването на околната среда. Поради тази причина решихме да Ви разкажем как производството на чорапи може да бъде екологично.

 

 

При производството на чорапите от марките Pirin Hill и Try To Fly ние използваме единствено екологични материали от европейски доставчици, покриващи изискванията на сертификата OEKO-TEX Standard 100 и отговарящи на изисквания на REACH (регулатор на Европейския Съюз създаден, за да подобри опазването на здравето на хората и природата от рисковете свързани с използването на химикали). Всички прежди, използвани за чорапите Pirin Hill, са както меки и удобни, така и щадящи кожата, като година след година целта ни е увеличим количеството памук с органичен произход, които използваме в продуктите ни.

 

Въвеждането на нови технологии също спомага за намаляване на вредните емисии. Употребата на модерни и енергоефективни плетачни машини , както и използването на пара вместо ток за гладене, драстично намаляват консумацията на електрическа енергия. Освен това от началото на 2019-та година 100% от енергията, която се използва в нашата фабрика, се генерира от възобновяеми енергийни източници.

 

 

Ние в Pirin Hill сме отговорни към нашата планета! Затова решихме да предприемем още действия за опазването на природата ни.

 

Първата стъпка, която ние направихме за опазването на околната среда, е използването на хартиени торбички вместо найлонови. Всеки от нас знае, че торбичките са неизменна част от нашето ежедневие и въпреки негативните ефекти от найлоновите торбички по-голямата част от компаниите по света ги използват, защото цената им е по-ниска.

 

Въпреки че първите пластмасови материали произлизат от влакна на растителна основа, повечето от предметите, които се произвеждат днес, имат изкопаеми горива като своя основа. Обикновено това е нефт, но може да е използван и природен газ за разработването на този продукт. Пластмасата отнема много време, за да се разгради в сравнение с органичните елементи - може да отнеме повече от 500 години. Някои изследователи смятат, че някои форми на този материал никога не могат да се разпаднат напълно, оставайки като нанопластика, която може да повлияе на здравето на хората, животните и морето по различни начини. До 80% от всички морски отпадъци съдържат пластмаса. Този проблем ни кара да намираме отпадъци на плажове, на сушата и дори в източни води.

 

 

Ето защо ние от Pirin Hill решихме да спрем да използваме масовите найлонови  торбички  и преминахме на хартиени. Преди за всеки отделен чифт чорапи се използваше отделна найлонова опаковка, но след направено проучване от нашите специалисти решихме да използваме хартиени торбички като при поръчка се използва една торбичка на всеки 5 чифта чорапи, за да се намали замърсяването. Едно от основните предимства на хартиените торбички е, че се разграждат много по-бързо. Също така са 100% рециклируеми, докато при найлоновите този процес е в пъти по-скъп и при него се отделят изключително токсични и отровни газове в атмосферата.

 

 

Друга важна промяна, която направихме е, че освен премахването на найлоновите торбички, премахнахме и пластмасата от опаковките на нашите продукти. Преди използвахме пластмасови „кукички“ за закачаме чорапите на стелажите в търговските обекти, докато сега перфорираме хартиената опаковка. Също така, етикетът ни вече не е закрепен посредством пластмасови „стрелички“, а чрез конец.

 

 

 

Друг начин за намаляване на замърсяването е чрез намаляване на вредните емисии, породени от транспорта на материали и готова продукция. Можете да си представите колко енергия се изразходва за един чифт чорапи произведен с прежда от Аржентина, изплетен в Китай, опакован в Тунис, и продаван в България. Човек рядко се замисля за пътя, който е изминат от продуктите, които ползва, но много често реалността е хиляди километри ненужен транспорт с цел използването на по-евтин труд и достигането на няколко цента по-ниска цена, каквато е и фикс идеята на мениджърите в големите корпорации. Вместо това ние избрахме да използваме единствено прежди от европейски производители и да произвеждаме 100% от чорапите ни в семейната ни фабрика в град Русе.

 

Ние вярваме, че всеки един от нас би могъл да бъде част от промяната и да направи планетата ни по-добро място за живеене!

 

Димитър Йоргов,

Pirin Hill Socks

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
 • Владимир
  Чудесно,
  Отговори ›
 • Виолета Петрова
  Адмирации! Браво! Ваш клиент съм не само заради качеството, което предлагате, но и защото мисленето ви е правилно!????
  Отговори ›
 • Яна
  Браво.Вярвам,че все повече хора ще променят начина си на мислене и живот.Всички трябва да бъдем отговорни.
  Отговори ›
 • Адрияна
  Аз също като вас вярвам че заедно ще направим света по чист и по красив.
  Отговори ›
 • Лили
  дано повече производители направят същият избор!
  Отговори ›
 • Светлана
  Чудесни решения браво на вас!Чорапите който съсдавате и произвеждате са удобни топли и направени от естествени материали.Бладарим ви от сърце ,че сте помислили и за екологични опаковки.
  Отговори ›
 • Йоана
  Браво! И аз съм на това мнение. Промяната няма да настъпи изведнъж, но ако всеки прави малки усилия и жестове към природата, накрая резултатите ще са видими. Още повече се гордея, че съм ваш клиент :)
  Отговори ›
«1»