Безплатна доставка за поръчки над 30 лева

Количка

0 артикула
Безплатна доставка за поръчки над 30 лева
Вижте всички статии

Fine Merino - перфектната комбинация от мекота, топлина и стил от Pirin Hill

Чорапите ни Fine Merino от серията Merino Luxury Collection са създадени, за да Ви предложат перфектната комбинация от мекота, топлина и стил. Те са богати на висококачествени естествени материали – фина мериносова вълна и мек пениран памук.

 

 

 

Изработени са по специална технология – с иновативното влакно  Corespun във вътрешната част за мек и приятен допир на кожата и фина мериносова вълна от външната страна на чорапа, която да запазва топлината на тялото.

 

 

 

Влакното Corespun представлява чист дълговлакнест Пениран памук, в който е вплетена много тънка нишка Lycra®. Висококачественият пениран памук, който използваме е изключително мек и здрав. Това се постига чрез специална обработка на памучните влакна – Пениране (Combing).

 

 

 

Мериносовата вълна е изключително фина и мека материя, която внасяме от Германия – Suedwolle. Важно е да се отбележи, че тя е страхотен термоизолатор, а това е така заради микроскопичните въздушни камери в самото влакно. Те предотвратяват предаването на студ или топлина към тялото и по този начин изолира студа през зимата, запазвайки телесната температура, но също така изолира и горещината през лятото и отвежда излишната топлина при прегряване.

Друг важен факт за мериносовата вълна е нейната хигроскопичност – тя абсорбира отлично, поглъщайки влага повече от 33% от собственото си тегло. Освен това изпарява влагата, което спомага бързото съхнене. Този материал има и антибактериални свойства, или с други думи унищожава бактериите отговорни за неприятната миризма чрез компонент, който естествено се намира във вълната.

За по-голяма здравина зоните, които понасят най-голямо натоварване при ходене са специално подсилени.

 

 

Предлагаме чорапите Fine Merino както с нормална дължина, така и с дължина до коляното. Това ги прави подходящи не само за ежедневна употреба, например в комбинация с дънки, но и съчетани с официален панталон и костюм по всякакъв повод – от сватба до бизнес среща. А подаръчната кутия с 3 чифта чорапи Merino Luxury Box 3 е страхотен начин да зарадвате близък човек.

  

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари