Безплатна доставка за поръчки над 30 лева

Количка

0 артикула
Безплатна доставка за поръчки над 30 лева
Вижте всички статии

Какви са причините за неприятната миризма на краката? Каква роля имат чорапите Ви?

Много често хората се оплакват от неприятна миризма, което ги поставя в неудобно положение. Замисляли ли сте се какви всъщност са причините за това?

 

 

В по голямата част от случаите, това се дължи на влагата от изпотените ходила, която не може да се изпари и се задържа в чорапите и обувките ни. Това става причина за развитието на бактерии, които могат да се открият по повърхността на краката и се хранят с потта и мъртвите кожни клетки, и произвеждат лошата миризма.

Поддържането на добра лична хигиена е една от най-сигурните превенции срещу лоша миризма. С развитието на бактериите се появяват гъбички, виновниците за неприятното ухание. През пролетта и лятото рискът от заразяване и поява на гъбична инфекция е най-голям. Но това не изключва вероятността за поява и през зимата, когато носим затворени обувки и ботуши, ако избираме чорапи от изкуствени материи.

 

 

Известен факт е, че изкуствените материи запарват краката много повече, отколкото естествените. За това е силно препоръчително да използваме чорапи от естествени материи, ако искаме да се предпазим от неприятна миризма. Носете чорапи, изработени от "дишащи" материи. Някои хора установяват, че естествени влакна като памук, бамбук и вълна са най-добрия избор. Опитайте различни материи, докато не откриете тези, които запазват краката ви сухи в най-голяма степен. Ако е възможно, сменяйте чорапите си два пъти на ден и не носете един и същи чифт два поредни дни.

 

 

Предимствата на естествените материи са много и разнообразни. Например, бамбукът е изключително издръжлив и се развива сам, без намесата на човека и използването на пестициди или други материали, което го прави екологичен и 100% биоразградим. При разрез на бамбуково влакно може да се види, че то е изпълнено с множество микро-кухини, което гарантира по-добра вентилация и абсорбция на влагата. По този начин краката се чувстват по-комфортно. Порестата структура на нишката спомага и за добър температурен баланс - поддържа няколко градуса по-ниска температура при топло време, като освен това запазва отделената от тялото топлина при по-студено време. На микроскопично ниво бамбуковите влакна имат заоблена и гладка повърхност, което ги прави меки и приятни при допир с кожата. Благодарение на гладката си повърхност бамбуковите влакна не предизвикват дразнене и обриви по кожата и затова чорапите, произведени от бамбук, са подходящи и за хора с чувствителна и склонна към алергии кожа.

 

Колекция Fine Bamboo
 

 

Друга предпочитана естествена материя при чорапите, е вълната. Нейно основно предимство е, че е изключително хигроскопична, което означава, че има отлична абсорбираща способност - поглъща влага повече от 33% от собственото си тегло, но също така има способност да изпарява влагата и затова съхне много бързо. Друго предимство е , че мериносовата въ̀лна пази топло дори, когато е мокра, което е от съществено значение за хората, които прекарват дълги часове навън при сурови атмосферни условия. Също така, тя е чудесен избор за хора, които се борят с бактериите, тъй като има антибактериални свойства. Бактериите, отговорни за миризмата на пот, се унищожават благодарение на компонент, естествено намиращ се с този материал.

 

Колекция Fine Merino

 

 

 И накрая, но не на последно място, трябва да споменем и най-разпространената от всички естествени материи, и това е памука. Живеем във времена на бърз прогрес, който създава нови рискове и предпоставки за алергии и непоносимост на кожата към някои „нови“ материи. Не е тайна, че най-важното предимство на естествените материи е, че оставят кожата да диша и абсорбират влагата. Това в пълна степен се отнася за памука. Не подценявайте качеството и материята на чорапите, които носите, тъй като те са в постоянен допир с вашето тяло. Това е причината за решението ни да създадем нашата най-нова колекция - „Cotton Rich“. По-голямото съдържание на естествени материали кореспондира именно с богатството на природата, която ни заобикаля. Чорапите Cotton Rich са изплетени с иновативното влакно Corespun, което представлява чист дълговлакнест пениран памук, в който е вплетена много тънка нишка Lycra®

 

Колекция Cotton Rich

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари