Безплатна доставка за поръчки над 30 лева

Количка

0 артикула
Безплатна доставка за поръчки над 30 лева
Вижте всички статии

Как да изберете правилните чорапи за официален костюм

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Въпросът как да съчетаем чорапите с официален костюм стои пред много мъже. Мненията на стилистите по този въпрос са противоречиви, някои от тях  изключват чорапите като част от официалното облекло, а други ги приемат като задължителна част. Тук вече всичко зависи от Вас.

 

Може би най-важното при избора на чорапи за официални дрехи, е цвета. Съчетаването на официални обувки с бели чорапи беше популярно за кратко през 90те години, но така и не се наложи и то с причина. Така че на първо място запомнете, белите чорапи не са подходящ избор за официален костюм. Те могат да се използват за спортни събития или ежедневно облекло, но в този случай не се препоръчват.

 

Всеки мъж трябва да знае, че цвета на чорапите е най-добре да се съчетае с цвета на костюма, въпреки че често допускана грешка е да съчетават с цвета на обувките. Но нещата вече не са толкова прости, тъй като всеки от нас се опитва да бъде различен и да има нещо в облеклото му, което да изпъква. Много мъже използват по-ярки цветове на чорапите точно с тази цел, което би било доста добро решение стига да е избран подходящ цвят.

 

 

 

 

В последните години много известни личности започнаха да използват чорапите като акцент на костюма. Например, канадския премиер Джъстин Трюдо на международния икономически форум в Давос се появи с тъмно син костюм, черни обувки и лилави чорапи на жълти патета. Това не е първия случай, в който министър-председателя е забелязан с интересни чорапи. През 2017г., на Международния бизнес форум в Ню Йорк, се появи с чорапи на Чубака, който един от известните герои на Междузвездни Войни. Не е нужно чорапите да са екстравагантни, за да са стилни, но колкото по официален е костюма толкова по-интересни чорапи може да изберете.

 

 

 

 

Винаги е стоял и въпросът за правилната дължина на чорапите. Първо важно правило по този въпрос, е да не избирате невидими чорапи, когато смятате да сте с костюм, тъй като не изглежда добре краката Ви да са на показ. Това не е професионално и със сигурност не би направило добро впечатление в повечето случаи. Изборът трябва да бъде направен между чорапи, които са нормален конч, а за да изглеждате още по представителни може да изберете ¾ чорапи.

 

 

 

 

И накрая, но не на последно място, е изборът на материя. Класическите вълнени чорапи са добър избор за костюм, те предлагат перфектна комбинация от мекота и топлина на краката Ви, като в същото време са изключително здрави. Вълната е изключително популярен избор за чорапи, благодарение на способността си да поддържа краката хладни през горещото лято и топли през студената зима.  Друг вариант са и най-разпространения вид - памучните чорапи. Те също се съчетават много добре с официално и неофициално облекло. Най-голямото предимство на тези материи е, че те запазват своя добър вид дори след дълго носене и многократно изпиране.

 

Разгледайте нашите колекции и открийте чорапите, които подхождат на Вас и стила Ви.
 

Fine Merino                                                                               Mercerised Cotton

 

        

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари