Безплатна доставка за поръчки над 30 лева

Количка

0 артикула
Безплатна доставка за поръчки над 30 лева
Вижте всички статии

Легенда за Свети Валентин

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Празникът на любовта Свети Валентин е познат на всеки, но знаете ли каква всъщност е историята му?

 

 

През 3ти век в Римската империя настъпили трудни времена. По това време на власт бил жестокият император Клавдий II. Той имал огромна армия и се нуждаел от голям брой войници, но много малко имали желанието да станат част от нея. Императорът смятал, че причината за това е нежеланието на мъжете да напуснат семействата си и своите любими. Вярвал също, че мъжете без съпруги и задължения към семействата си биха били по-смели в битките. Затова, в името на своята Империя, Клавдий II отменил и забранил всички сватби и годежи. По това време в Рим живеел свещеник на име Валентин, който заедно със Свети Мариус помагал на християните и тайно венчаел влюбените. Но когато тази негова дейност била разкрита, той бил арестуван и осъден на смърт, а през времето, което прекарал в затвора бил измъчван.

 

 

Една от легендите гласи, че докато бил заключен, Валентин се влюбил в едно момиче, или по-точно в дъщерята на надзирателя си. Тя, трогната от трагичната му история, ходела при него и сладко му говорела, за да облекчи малко мъките му. Твърди се, че преди смъртта си той й написал писмо с подпис „Твой Валентин“, който продължава да се използва и в наши дни. Това писмо се счита за първата валентинка. Светецът почива на 14 февруари, 269г., а в негова чест денят е обявен за празник на любовта през 469г. от папа Юлий.

 

 

Според друга версия на тази легенда младото момиче било красиво, но сляпо. Когато получило прощалната бележка от свещеника, слепотата на момичето била излекувана.

Разбира се, има и други легенди свързани с възникването на празника Свети Валентин. И макар че никога няма да узнаем какво точно се е случило, има нещо, което свързва всички версии и то е именно любовта. В нейна чест традицията влюбените да си подаряват подаръци се разпространява по цял свят. Изненадите основно биват цветя, бонбони, нещо във формата на сърце, но същността на традицията е да покажем любов и грижа към любимите хора. Затова, ние от Pirin Hill Ви даваме възможността да направите това и да зарадвате не само своята половинка, а всеки свой близък с подаръчна кутия със страхотни удобни и красиви чорапки.

 

 

 

Чорапите Pirin Hill са една страхотна комбинация между практичното и красивото, която ще напомня за Вас ежедневно. Те носят усмивки и радост, а разнообразието от материи и модели Ви дава свободата да намерите перфектния подарък за Вашите любими хора.

А специално за Свети Валентин сме Ви подготвили колекцията ни Comfort Feet Hearts от бамбук – меки и приятни на допир, с красиви дизайни на тема любов и вино.

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари