Безплатна доставка за поръчки над 30 лева

Количка

0 артикула
Безплатна доставка за поръчки над 30 лева
Вижте всички статии

Чорапи от Бамбук - фантазия за краката

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Идеята ни за чорапи от бамбук се роди благодарение на нашето желание да предложим нещо различно. Кое е уникалното на бамбука? Защо ние от Pirin Hill се спряхме точно на него? 

 

Бамбукът всъщност не е цвете или храст, а е най-високата трева в света. Той е изключително издръжлив и се развива сам, без намесата на човека и използването на пестициди или други материали, което го прави екологичен и 100% биоразградим.

 

        

 

При разрез на бамбуково влакно може да се види, че то е изпълнено с множество микро-кухини, което гарантира по-добра вентилация и абсорбация на влагата. По този начин краката се чувстват по-комфортно.

Порестата структура на нишката спомага и за добър температурен баланс - поддържа няколко градуса по-ниска температура при топло време, като освен това запазва отделената от тялото топлина при по-студено време. 

 

 

                   

 

 

На микроскопично ниво бамбуковите влакна имат заоблена и гладка повърхност, което ги прави меки и приятни при допир с кожата. Благодарение на гладката си повърхност бамбуковите влакна не предизвикват дразнене и обриви по кожата и затова чорапите, произведени от бамбук, са подходящи и за хора с чувствителна и склонна към алергии кожа.

 

Бамбукът се използва още от древността в модата. В Китай и Япония бамбукови нишки са преплитани с други материали за направата на шапки и обувки. На Запад бамбук, заедно с други елементи, се е използвал за направата на структурни елементи като банели на корсети и турнюри.

 

 

https://koshersamurai.wordpress.com/2013/10/25/moans-and-bustles/             

    

 

 

Чорапите, направени от бамбук, имат естествени антибактериални свойства. Направени тестове показват, че по-голямата част от бактериите умират, когато се развиват върху бамбукови влакна. Благодарение на това чорапите от бамбук предпазват от появата на гъбички и други видове микроорганизми, предотвратяват съпътстващите ги неприятни миризми и поддържат краката свежи и здрави.

 

 

      

    

 

Ако след всичко написано се притеснявате, че чорапите Ви от Бамбук няма да са достатъчно издръжливи - недейте! Чорапите от бамбук Pirin Hill издържаха редица тестове в лабораториите на SGS, включително за абразивност (при 20 000 протърквания), пилинг и издръжливост на цветовете (пране при 30 градуса).

 

    

       

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Elena Trendafilova
    Меки, удобни, създават настроение!
    Отговори ›
  • Лидия
    Прекрасни, красиви, закачливи, повдигащи настроението, не мога да им се на радвам, желая горещо запазване на КАЧЕСТВОТО, и да ВИ ИМА ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ!!!!
    Отговори ›
«1»