Безплатна доставка за поръчки над 30 лева

Количка

0 артикула
Безплатна доставка за поръчки над 30 лева
Вижте всички статии

Чорапи Cotton Rich с 98% Пениран памук от Pirin Hill

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Защо Cotton Rich? - защото повече памук означава повече мекота, по-голямо удобство и винаги свежи крака. Дори на най-чувствителните крака им е комфортно в тези богати на памук чорапи. Високото съдържание на естествени материали (98% Пениран памук) помага срещу изпотяване на краката и срещу появата на неприятна миризма.

 

Дамски чорапи Cotton Rich

 

 

 

Мъжки чорапи Cotton Rich

 

 

 

 

Технология? - чорапите Cotton Rich са изплетени с иновативното влакно Corespun, което представлява чист дълговлакнест Пениран памук, в който е вплетена много тънка нишка Lycra®. По този начин чорапите Cotton Rich са със съдържание от  98% Пениран памук, а наличието на минимално количество Lycra® добавя еластичност към чорапите и по този начин води до по-голям комфорт и по-добър фит към крака.

 

 

Защо Пениран памук? – Всички чорапи на Pirin Hill са изработени с висококачествен Пениран дълговлакнест памук. Пенираният памук е изключително мек и здрав вариант на памукa, който се постига чрез специална обработка на памучните влакна – Пениране (Combing). Процесът пениране представлява „сресване“ (наименованието combed идва от английска дума comb – сресвам) на влакната суров памук, при което се отстраняват примесите и късите влакна, като в същото време останалите дълги влакна се насочват в една посока. По този начин памукът губи около 15% от съдържанието си, но става значително по-здрав и мек. Освен това, след обработката останалите влакна стоят по-близо едно до друго, в резултат на което се намалява появата на пилинг.

 

 

Защо обработка с АЛОЕ ВЕРА? – След изплитане чорапите Cotton Rich се обработват с Алое Вера, тъй като екстрактът от Алое Вера предпазва кожата от раздразнение и е изключително нежен към чувствителната кожа, като в същото време помага за допълнително омекотяване на тъканите.

 

 

Живеем във времена на бърз прогрес, който създава нови рискове и предпоставки за алергии и непоносимост на кожата към някой „нови“ материи. Не е тайна, че най-важното предимство на естествените материи е, че оставят кожата да диша и абсорбират влагата. Това в пълна степен се отнася за памука. Не подценявайте качеството и материята на чорапите които носите, тъй като те са в постоянен допир с вашето тяло. Това е причината за решението ни да създадем нашата най-нова колекция - „Cotton Rich“. По-голямото съдържание на естествени материали кореспондира именно с богатството на природата, която ни заобикаля.

 

PS: Не пренебрегвайте и лечебната сила на природата - прекарването на повече време сред планините и горите ни прави по-щастливи, по-спокойни и по-свободни! Не е ли време да смените сивотата на града и да се запътите към някое от прекрасните кътчета на България?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари